16 nov. 2012

Jobba med hjärtat

Sedan en månad tillbaka arbetar jag för någonting jag verkligen tror på - en nyktrare värld. Att arbeta för ett högre syfte och för en delad vision hjälper framåt på flera sätt. Det är lättare att motiveras av arbetet, fler idéer sprudlar och stämningen bland kollegorna höjs. Vad brinner du för? Jobbar du med det idag eller söker du din hjärtefråga?

Samma dag som jag började på Ungdomens Nykterhetsförbund började en kollega med ansvar på företagssamarbeten på UNF:S moderförbund IOGT-NTO. Han och jag har upplevt en stor skillnad att arbeta i rörelsen (smeknamn på samarbetsorganisationernas arbete i nykterhetsrörelsen) där det är många leenden. Trots att det kan bli mycket även på dessa arbetsplatser så vet vi att det vi gör om dagarna räddar liv. Hur kan detta hjälpa dig?

Kanske brinner du också för en demokratisk och solidarisk värld och vill söka jobb inom nykterhetsrörelsen. Kanske är det något annat du brinner för. Vet du inte vad det är? 
Tänk på vad som gör dig riktigt förbannad. Och tänk på vad som gör dig glad.

I boken Entreprenörskap - En praktisk handbok utgiven av Arena Skolinformation skriver Anna-Karin Linder och Ludvig Myrenberg om en metod som du kan hitta för att hitta rätt.

1 Vad ogillar du? Vad ska förbättras? Vad ska förändras? Vad bör påverkas?
2 Hur skulle du vilja att det vore istället?
3 Vilka hinder finns? Skriv en lista med det som kan stoppa och motarbeta en förändring.
4 Vilka möjligheter finns? Skriv en lista med det som kan föra utvecklingen framåt.
5 Gå vidare och utveckla idéerna själv eller tillsammans med andra. 




Bildsammanfattning av en månad med härliga kollegor och bra möten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar