Minimötet är ett strålande exempel på vad jag älskar med civilsamhället. Att människor går samman och skapar om någonting annat faller eller för att utveckla någonting nytt. Gårdagens event kom upp som en ljus idé från personer som sett fram emot MÖTET 2014. När den årliga knytkonferensen ställdes in ville de inte ville låta den inbokade helgens potential gå till spillo. De undersökte intresset för en miniversion och idén gick från att vara en picknickfilt i en park till i en heldag med frukost, lunch och fika i en kollektivhus i Stuvsta.
Ännu så länge har jag aldrig arrangerat en knytkonferens men det är tredje gången jag deltar i en. Förra året var jag på MÖTET (och här du kan läsa inlägget efter förra årets knytkonferens) och vi hade delar av samma tanke på förra årets personalsamling då jag höll en punkt om att komma över hinder för att arbeta med press- och politik.
Hur görs en punkt? Ja, det är inte svårare än att ta ett papper, själv eller med andra fundera över vad som vore intressant att diskutera och sedan skriva upp vad som kommer att diskuteras och vilka som är målgruppen. Igår var de flesta öppna diskussionspunkter där den som föreslog punkten först gav en bakgrund och berättade om sin ingång och sedan modererade en diskussion med frågor och förslag på ämnet. Andra sätt var Niklas Hill vars punkt innebar testspelande av Förening i Förändring och Rebecka Prentell som först läste högt ur sin kommande bok Det nya civilsamhället. På MÖTET 2013 var det också fullt av föreläsningar, workshops och bikupor. Möjligheterna är så klart oändliga men allting baseras i den folkbildande tanken att vi lär oss och skapar tillsammans. Fritt och frivilligt.
Just nu pågår Naimas brunch på Milstensvägen 12 A. Om du är nyfiken kan du skynda dig dit eller hitta nästa tillfälle. Det glutenfria brödet var ljuvligt och likaså kolapajen så om tre veckor eller någon annan gång framöver kanske vi ses där.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar