30 mars 2012

Vad är du rädd för?

Lyckade studier och fina resultat. Trots det var Johan Thomas aldrig nöjd speciellt länge. Han fick inte kicken och trots att han hade förutsättningarna trivdes han inte. Han insåg då att han var på fel plats. Att han hade lyssnat på hjärnan och inte på hjärtat. Känner du igen dig?

Johan Thomas brinner för att hjälpa andra att utvecklas. Vägen han hade valt hade ett annat fokus och han insåg att han hade dragits med i borden och andras förväntningar. En av hans tankeställare var att se ett TED-talk med Steve Jobs som sade "Don't let the opinions of others drown your inner voice." Att lyssna på hjärnan betyder att följa efter "borden" och "ska". Att välja det som kanske ser bra ut. Men när Johan lyssnade på sin vän Julia som sade "man kan inte bestämma vad man känner" insåg han att det var dags att följa hjärtat istället för hjärnan. Det är lättare att få hjärnan  att följa med på hjärtats väg än tvärt om.

Idag arbetar Johan Thomas på Unleash, ett rekryterings- och konsultföretag med fokus på att utveckla människor. Ashkan Safaee som är CEO & Founding partner på Unleash säger att de bara arbetar med dem som har stora hjärtan. Någonting de arbetar med är talangnätverk där de samlar talanger inom närigslivet. I tisdags arrangerade de ett mingel för talanger inom försäljning och/eller ledarskap. Det var en trevlig mix av människor med egna företag, som arbetade som säljare och i ledarroller.

Ashkan säger "Vi är mer rädda för att misslyckas än vad vi gläds åt att lyckas." Jag tror att om vi är mer ärliga med oss själva kommer det inte finnas samma risk för att misslyckas eftersom det då är efter egen måttstock vi döms. Att prestera och hålla upp en fasad är mycket krångligare än att gå sin egen väg. Ibland är det ingen skillnad mellan dit hjärnan vill och dit hjärtat vill. Men hur vet vi?

För att ge en tankeställare hade Johan Thomas förberett en övning där han spridit ut olika bilder. Alla deltagare fick välja en bild som visade "Vart är jag på väg?" och "Vart vill jag?" sedan presenterade vi dem för varandra och såg om det fanns ett glapp emellan dem.



Vad är du rädd för? Berätta gärna om vad du vill göra och/eller berätta någonting peppande för oss som ska göra någonting vi tycker är läskigt.


Kommentera gärna via din facebookinloggning eller använd funktionen nedan genom att klicka på kommentarer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar